Als ze nieuwe klanten aanmelden weet je het zeker. Het kan ook zijn dat ze geïnteresseerd zijn maar toch ergens afhaken. Misschien is je propositie dan niet helemaal duidelijk of je beloning niet in verhouding. Meten is weten. Gebruik maken van Bitly’s helpt je daarbij.

Een  bitly is een ingekorte versie van je url of link. Als je naar www.bitly.com gaat kan je daar gratis een account aanmaken.  Door jouw unieke link om te zetten in een bitly wordt hij niet alleen veel korter maar je kan op  www.bitly.com ook statistieken zien over het gebruik van je link. Zo zie je bijvoorbeeld hoe vaak iemand via jouw link naar je unieke domijn op Profit 4 three is gekomen. Als je deze aantallen vergelijkt met het aantal mensen waaraan je de link gestuurd hebt of het aantal bezoekers van je eigen website, maar ook het aantal  aangemelde nieuwe klanten via Profit 4 three, dan kan je goed meten wat je conversie is en of je misschien je teksten of je incentive aan moet passen.

 

 

Houd het simpel

In je bedrijfsomschrijving geef je heel eenvoudig aan wat je voor iemand kan betekenen. Schrijf vanuit de klant, hoe wordt de klant beter van jou en jouw product.

 

Benader je promotors direct en met een eerlijk en transparant verhaal. Jij wilt klanten, je promotor kent ze. Je wilt dat die promotor die klantinformatie aan je verstrekt en een goed woordje voor je doet. Je maakt heel duidelijk wat je daarvoor over hebt. Kijk bij templates voor een voorbeeld tekst.

Maak je beloning simpel en helder. De waarde is iets om over na te denken. Een goede vuistregel, de incentive is goed als het aantal mensen dat hem te laag vindt gelijk is aan het aantal mensen dat hem te hoog vindt. Maar omdat je die feedback niet op voorhand hebt kan je ook naar je kosten uit het verleden kijken. Hoeveel kost mij normaal een klant gemiddeld aan marketingbudget. Deel dat door twee, haal ervan af wat je eventueel aan een nieuwe klant wilt weggeven. Dat is de waarde van je incentive. Natuurlijk kan je met ingewikkelde verdienmodellen komen met winstdelingen maar daar zit een promotor niet op te wachten. Houd het simpel en transparant.

Voor promotors en aangedragen klanten is Profit 4 three gratis.

Voor verkopers met een eigen mond-tot-mondreclamecampagne is de eerste maand gratis, je lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd. Na de gratis proefperiode betalen verkopers 99 euro voor een jaarlidmaatschap, dat is slechts 8,25 euro exclusief BTW per maand.

Profit 4 three neemt geen marge op je omzet of promotor bonussen. Er blijft dus niets aan de strijkstok hangen.

De eerste die een potentiële klant aandraagt komt in aanmerking voor de beloning, uiteraard alleen indien het ook echt een klant wordt. Echter na 30 dagen vervalt deze link en kan een volgende promotor de klant aandragen. Daarmee voorkomen we dat een promotor zomaar mensen aandraagt in de hoop dat er een klant wordt. Het is echt de bedoeling dat alleen werkelijk serieuze klanten aangedragen worden. We gaan er dan ook vanuit dat deze binnen dertig dagen tot een werkelijke transactie leiden.

Juist daarom! Mensen helpen vanuit sociaal gevoel maar zijn ook heel gevoelig voor waardering, en op lange termijn ontstaat het risico dat men het over en weer gunnen gaat vergelijken. Vandaar de Profit 4 three oplossing. Een 1 op 1 beloning voor zakelijke transacties. De promotor levert een bijdrage aan een commerciële transactie, en die wordt beloond. Dat helpt juist om het sociale gedrag langer in stand te houden.

Voor 80% van alle ondernemers is Profit 4 three per definitie interessant. Er zijn een paar uitzonderingen. Dit concept biedt minder toegevoegde waarde voor echte prijsvechters, die kunnen hun budget beter in korting stoppen dan in lead fees. Daarnaast is het misschien ook minder interessant voor wereldberoemde A-merken, omdat ze toch wel gevonden worden. Maar ben je commercieel, is je product begrijpelijk en is meer dan alleen prijs een issue. Dan is Profit 4 three een snelle en eenvoudige manier om snel aan meer klanten te komen.